четверг, 13 октября 2011 г.

Весілля, весілля!

Привіт всім. Ми вже повернулис з весілля. Обіцяла привезти фото. Але, нажаль, в суботу на вінчання ми так і не потрапили. В Настусі раптово піднялася температура, а потім просто так раптово і пропала. Отже ми прийшли тільки ввечері, щоб привітати, і не можу вам не похвалитися, всім дуже сподобалася мо коробочка. Що мене дуже радує, бо робила таке чудо вперше.
Повернемося до весілля. Спочатку коротко про весь процес. Весілля святкують окремо, молодий у себе дома, молода в себе. Все починається в четвер, молода зі своїми дружками ходить по селу і запрошує всіх на весілля, так-так в кожну хату заходить. Ввечері молодий приносить до молодої весільне деревце, і дружки чіпляють своїм дружбам букети. Потім починають плести вінок з барвінку. А потім всі чіпляють на деревце квіточки, спочатку батьки, а потім і всі рідні.
В пятницю молодій на голову одягають вінок, і вона разом з дружками йде спочатку до священника а потім до молодого. Ввечері заводини - це коли збирається молодь і всі танцюють.
 А тепер фотки:
Настуся з молодою 
 Зліва-направо, молода, моя рідна сестра Оля, і Маргаритка.


 Це Настуся з дружбою.
Ось така була в нас пригода. Звичайно це все написане дуже коротко, бо вмістити весь процес весілля в селі в два абзаци просто неможливо.
Дякую, що завітали! 

5 комментариев:

  1. як гарно!!!! так цікаво було прочитати ці традиції навіть в 2-ох абзацах!!!!

    ОтветитьУдалить
  2. ничего ж себе! живу в Украине, а о таких традициях даже не слышала:( очень интересно! у невесты такой венок красивый!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Ого, які пригоди... і як все гарно в українському стилі, вишиванки, віночки... краса))) А донечки твої красотульки)))

    ОтветитьУдалить
  4. ого! круто! свадьбы в национальном стиле всегда такие колоритные...

    ОтветитьУдалить
  5. Дякую, весілля було класне)))))))

    ОтветитьУдалить